Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Rollerbank overschrijding constructie snelheid' (ID 56136).
De reply is geschreven door 2t-crosser (UserID 13787) op 23-4-2009 21:29.

gevonden op om.nl

Op brom- en snorfietsen die zijn voorzien van een kenteken en die niet inbeslaggenomen zijn is bij de invordering van het kentekenbewijs de zgn. "4 weken regeling" van toepassing. Deze is gebaseerd op art. 60 van de Wegenverkeerswet 1994 en art. 39 van het Kentekenreglement.

Invordering van deel Ia van het kentekenbewijs is bij constatering van overschrijding van de maximum constructiesnelheid mogelijk onder de volgende voorwaarden:

* Om het aantal invorderingen van deel Ia van het kentekenbewijs van brom- en snorfietsen te limiteren wordt het kentekenbewijs slechts ingevorderd indien een onder het strafrecht vallende overtreding van de maximum constructiesnelheid wordt geconstateerd.
* Controle van de maximum constructiesnelheid is met de bromfietsrollentestbank een eenvoudige zaak. Ter voorkoming van een overvloed aan door de RDW te keuren brom- en snorfietsen geldt voor brom- en snorfietsen dat het ingevorderde deel Ia van het kentekenbewijs pas naar de RDW kan worden opgestuurd indien niet binnen de daarvoor geldende termijn van vier weken bij de politie wordt aangetoond dat het voertuig in overeenstemming is gebracht met de bij of krachtens de wet gestelde eisen.

dan zou je hem toch binnen 4 weken op het politiebureau moeten laten zien, en dan word hij toch pas in beslag genomen.

Dit bericht is gewijzigd door 2t-crosser op 23-4-2009 om 21:30 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved