Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'vliegwiel probleem' (ID 56088).
De reply is geschreven door tsxhunter (UserID 18993) op 22-4-2009 19:28.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: D-Fir
Moest zelf laatst ook 't vliegwiel van m'n tsx halen, ging prima zonder zuigerstop. Voor zover ik weet is dat nogal funest voor je zuiger, krukas, etc. Wat ik deed is gewoon een goed stevig stuk touw of ijzerdraad nemen (desnoods versterken door 't te vlechten) en dan door je vliegwiel rijgen via twee van de gaten.

Vervolgens maak je het aan de rechterkant (kan ook links, boeit niet echt, hangt ook 'n beetje af van hoe lang je touw/ijzerdraad is) aan je frame vast en verbind je de twee losse einden met een platte knoop ( http://knopen.scouti.../kn_platte_knoop.htm )of als je zin hebt, een schootsteek ( http://knopen.scouti...n/kn_schootsteek.htm ). De laatste is eigenlijk beter, die krijg je vervolgens ook weer los.

Als je de lengte van je touw/ijzerdraad goed uitgedokterd hebt, zou het ervoor moeten zorgen dat je vliegwiel noch linksom nog rechtsom kan draaien. Ratel erop, moer los, vliegwieltrekker erin en loshalen die hap. Vervolgens je touwding losmaken/knippen en voila. Kan misschien ook wel met een spandband, maar dat heb ik nooit geprobeerd. Ik hoop dat het 'n beetje duidelijk is, zo niet, dan flans ik morgen wel iets in elkaar met paint.

Dit bericht is gewijzigd door D-Fir op 21-4-2009 om 23:35 uur.


net als ik had gedaan dus


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved