Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'Foekema Symatric Two-stroke system' (ID 47394).
De reply is geschreven door Derbi-Olaf (UserID 13836) op 13-2-2009 16:12.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: kenny77
Ik weet niet of deze foto al voorbij is gekomen, maar zag hem op luc zijn site.

afbeelding

Ik heb Luc al een tijdje hier niet meer gezien, maar als je dit leest waanneer zouden weer wat nieuws horen over dit systeem. (Jubbega?)
Ben wel zeer benieuwd.

Edit:

Ik las dit net op zijn site:

"Vandaag 19 januari 2009 is het 1 jaar geleden dat ik het FST systeem bekend heb gemaakt. Het eerste prototype dat 16 maart 2008 draaide, bleek niet af te stellen. In october ben ik opnieuw begonnen met een nieuw blok, waarbij het carter exact zou aansluiten op de symmetrische cilinder. Het eerdere prototype was gebaseerd op het 90 cc blok, dit blok laat immers voldoende ruimte over voor het spoelen voor een 50cc FST. Maar de carter spoeling sloot niet optimaal aan op de cilinder. Doordat de motor niet af te stellen was, bestond de gedachte dat dit de belangrijkste oorzaak was van het niet goed functioneren.
Vandaag is het nieuwe blok waarbij alles wel perfect aansluit gestart en vrijwel direct hoorde ik dat het oorspronkelijke probleem niet is opgelost.
Dus na 1 jaar nog steeds geen goed nieuws, de kans van slagen neemt hiermee dus wel af. Maar ik heb nog ideƫen genoeg en ga dus zeker het project niet afblazen. Zodra er belangrijke ontwikkelingen zijn, dan zalik hier berichten. De kans dat er nieuwe cilinder met aangepaste poorten gemaakt moet worden is vrij groot."

Dit bericht is gewijzigd door kenny77 op 13-2-2009 om 15:24 uur.

als ik de poorten zie, dan ben ik heel benieuwd hoe 'ie het doet met zijn zuigerveren ?
wel een mooi systeem
staat me iets bij dat Frits Overmars ook al iets gelijks had gedaan?
FOS-spoeling?


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved