Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'Geen vonk meer.' (ID 52440).
De reply is geschreven door nick.jong (UserID 17484) op 2-10-2008 23:25.




Bedankt voor deze beschrijving ik heb 'm direct uitgeprint en ga er binnenkort mee aan de slag. Mijn zoon heeft zo'n catseye voorlamp en een rij ledlampjes voor achterlicht aangeschaft, dus het is even zoeken naar de juiste draden.Ik heb een kompleet gebruikte ontstekingsplaat besteld op internet.Ik ben benieuwd of ie het dan doet want anders moet ik mijn lijstje gaan afvinken.



















Quote:
Oorspronkelijk gepost door: mtx-motard
ik ben nogal bedreven met honda mt/mtx

het zit zo

de vonk is simpel te krijgen door een originelespoel te monteren en een originele pickup. spoel is de rood-zwarte draad en de pickup de blauw-gele.

de rood-zwarte en de blauw-gele gaan naar het cdi kastje. kijk eerst wat op dit kastje staat en kijk de kleur van de stekker. zorg dat je een originele hebt en geen imitatie. als er mps300 op staat heb je temaken met een 'opvoer' cdi.

de groene draad gaat ook van de grondplaat van de ontsteking naar het cdi (groen is altijd massa).

vanaf het cdi gaat er een zwart-gele draad naar de bobine. en een zwart-witte naar het contactslot. als de zwart-witte verbinding maakt met de groene (massa) dan is er geen vonk.

de zwart-gele gaat van het cdi naar de bobine en van de bobine komt nog een groene draad, die komt uiteraard weer op de massa.

en dan vonkt ie

nu de verlichting:
monteer een originele lichtspoel, hier zitten 2 draden aan. een gele en een witte. de gele en de witte verbind je niet aan een gelijkrichter of iets dergelijks (hadden MT's vroeger bijv.) maar aan een spanningsregelaar (nsr had dit origineel), dit omdat spanningsregelaars betrouwbaarder zijn, en goed werken.

dus de witte en de gele naar de spanningsregelaar, van de spanningsregelaar komen 3 draden, 2 rode en 1 groene, de groene is het bekende verhaal; massa. de 2 roden kun je 1 van dichtsmelten en 1 gebruiken als stroomdraad voor de lampen. hang die rode draad op de witte en blauwe draad van de koplamp. en de groene draad van de koplamp op de massa.

meet de spoelen door op hun weerstand (ohm) om te zien of ze goed zijn. en vermijd imitatie onderdelen. deze zijn van slechte kwaliteit. ik heb er zoveel ellende mee gehad dat ik alleen nog maar merk spul monteer.

koop nooit een derbi, je mag des noods met de mtx langskomen, dan gaat hij rijdend weer naar huis! Geef de moed niet op




Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved