Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp 'Aangereden.' (ID 52091).
De reply is geschreven door wipe-out (UserID 384) op 16-9-2008 19:06.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Thijsse
[...]



en jij studeert rechten dus zit de ts fout, klaaaar


Rechten studeren is ook niet zaligmakend hoor .

Voor beide standpunten is wel wat te zeggen. Ik heb de RVV er even bijgepakt (linkje)

Quote:
Artikel 18
1. Bestuurders die afslaan, moeten het verkeer dat hen op dezelfde weg tegemoet komt of dat op dezelfde weg zich naast dan wel links of rechts dicht achter hen bevindt, voor laten gaan.


Dit is de basis van die rechtdoor op dezelfde weg gaat voor regel. Er zit nog wat meer bij in dat artikel, maar dat is hier niet belangrijk.

Op grond van deze regel had de jongen op de MTX dus voorrang.

Echter:

Quote:
Artikel 11
1. Inhalen geschiedt links.

2. Bestuurders die links voorgesorteerd hebben en te kennen hebben gegeven dat zij naar links willen afslaan, worden rechts ingehaald.


Lid 1 zegt dus dat de jongen op de MTX je inderdaad links in moest halen, maar lid 2 zegt dat hij je rechts in moest halen omdat jij (naar eigen zeggen) aangaf dat je af wilde slaan.

Wanneer je duidelijk aangegeven hebt dat je links af wilde slaan en ook voorgesorteerd hebt, zit jij dus in princiepe goed.



Een simpel zaakje als dit komt niet voor de rechter, maar als het voor de rechter zou komen kun je nog weleens aansprakelijk gesteld worden als de jongen op de MTX zegt dat je geen richting aangaf. Jij moet dan bewijzen dat je wél duidelijk richting aangaf én links voorsorteerde. Daarvoor heb je bewijs nodig, bijvoorbeeld in de vorm van getuigen. Maargoed, zover komt het niet en deze alinea is dus overbodige informatie, maar ik vind het gewoon leuk om daarover na te denken .

Dit bericht is gewijzigd door wipe-out op 16-9-2008 om 19:08 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved