Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'cilinder monteren' (ID 51508).
De reply is geschreven door BIET (UserID 7401) op 18-8-2008 19:17.

Verwijder eerst je oude cilinder, bougiekabel los en andere meuk die aan je cilinderkop vastzit, 4 bouten losdraaien en de cilinderkop eraf halen. Koppakking eraf halen en de cilinder met beleid ophoog trekken. Wanneer de cil ver genoeg omhoog is de drijfstang vastpakken zodat de zuiger niet op je carter ketst als je de cil eraf hebt gehaald.

Doe nu wat keukenrol oid in je carter en haal aan 1 kant het zuigerklipje los met een punttangetje. Tik nu de zuigerpen eruit, de zuiger is nu los. Haal ook de voetpakking eraf.

Monteer nu de nieuwe zuiger, zorgt dat de zuigerclipjes goed op hun plek zitten anders heeft je cil een kort leven. Voordat je de voetpakking plaatst moet je ff zorgen dat de carter netjes schoon is/vrij van resten oude voetpakking.

Je kan nu de cilinder gaan plaatsen, check nog eens of je zuiger goed zit, het pijltje wat meestal bovenop de zuiger zit moet meestal naar de uitlaatpoort toewijzen. Zorg nu dat de uiteinden van de zuigerveren bij het puntje op de sleuf van de veren op de zuiger uitkomen. Knijp de veren samen en probeer de zuiger in de cilinder te laten gaan. Wanneer de cilinder of zuiger of bijden ongebruikt zijn gaat dit vrij lastig. Let wel op dat de zuigerveren goed zitten, anders breken ze.

Na lang gekloot heb je dan eindelijk de zuiger de cilinder in weten te krijgen en zit de cilinder dus op zijn plaats. Voordat je de koppakking gaat plaatsen moet je ff weten of ook op die plek alles schoon is. Nadat je de koppakking hebt geplaatst kan je de cilinderkop plaatsen. Wanneer je dit hebt gedaan draai je die 4 bouten kruislings aan totdat ze goed vast zitten.

Nu kan je je bougie etc weer plaatsen en is de cilinder montage klaar.

Bij montage van de cilinder en de zuiger smeer ik ze ook altijd in met 2t olie. Wanneer je cil of zuiger nieuw is moet je ook inrijden

Nieuwe gietijzer cil: 400km inrijden, enkel nieuwe zuiger 50km inrijden.
Heb je geen gietijzer maar nicacil? Ff goed warmrijden en daarna blazen.

Nog vragen?



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved