Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Groot probleem TSX. Politie, RDW, Civiele zaak niks helpt. HELP.' (ID 51299).
De reply is geschreven door Raze (UserID 13574) op 8-8-2008 18:42.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Kurzel
[...]


normaal oplossen zou niet nodig zijn geweest als de andere partij normaal de papieren had geregeld, als je de brommer als gesloopt opgeeft heeft hij ook niets meer aan het kenteken en heb jij nog steeds een verzekering betaald en een boete openliggen, dan houden jullie er beide dus verlies op na..

Ik zou gewoon bij die kerel langsgaan, of opbellen of mailtje sturen(zorgen dat je kopietjes hebt!!) en hem de boete, verzekering en overschrijving laten betalen, als hij dit niet doet, heb je een sterke zaak om naar de rechter te stappen, omdat hij dan zijn wettelijke verplichtingen niet nakomt, omdat hij als nieuwe eigenaar van het voertuig verplicht is zich te registreren.

het enige wat dan ter discussie gelegd kan worden is dat hij nog niet in het bezit was van de brommer toen de overtreding(van die boete) gepleegd is. ook de verzekering laten betalen gaat dan niet op, omdat hij op dat moment niet wettelijke eigenaar is ofzo. de verzekering kan je in dat geval wel opzeggen en een deel van de verzekeraar terugkrijgen.

dit alles zijn maar een paar tips(mijn excuses bij voorbaat als er iets niet klopt in wat ik adviseer, ik word dan ook graag gecorrigeerd indien nodig). en je moet zelf maar kijken wat je het handigst vind.

mvg,
Koen


Een rechter/advocaat is erg duur. En ik weet zijn adres niet anders had ik zijn ouders gebeld en ze zaak uitgelegd. Die boete was van de RWD, omdat "ik" een tijd lang niet verzekerd ben geweest en de RDW daaruit de conclusie heeft getrokken dat ik zonder verzekering heb rondgereden. Idd, een deel van de verzekering wil ik terugkrijgen en dan indien in de boete moet betalen, betaal ik die. En daarna begin ik een zaak met helaas een advocaat zodat hij alles, ook de verzekering mag terugbetalen. Want als ik gelijk krijg, dan komen de kosten van de advocaat er ook nog eens bij.

Dit bericht is gewijzigd door Raze op 8-8-2008 om 18:44 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved