Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp 'Jincheng Singa, doen of niet?' (ID 50800).
De reply is geschreven door Kreidlerdude (UserID 17413) op 12-7-2008 12:13.

Vandaag nog eens rondgekeken op Marktplaats/Speurders enz. Omdat ik dan toch een Singa/Monkey wil hebben die sneller loop dan 45 km per uur, kwam ik deze ook nog tegen op Marktplaats:

Quote:

Bij deze bied ik mijn jincheng monkey te koop aan. Ik heb de brommer als zondag brommer gebruikt. De brommer heeft de gehele tijd in een verwarmde schuur gestaan. Ik heb altijd 98 getankt en castrol olie gebruikt. De reden dat ik de brommer weg doe is omdat ik net mijn rijbewijs gehaald heb en binnenkort op stage naar het buitenland ga. De brommer heeft een 4takt 50cc motorblok, staat op kenteken en alle benodigde papieren zijn aanwezig. De brommer is in goede staat maar heeft wel gebruiker sporen.
De snelheid is +/- 60km per uur. Maar u mag ook een redelijk bod plaatsen.

Ik heb het een en ander aan de brommer veranderd zoals:

De originele uitlaat vervangen met een NHRC uitlaat. Wat een heel mooi geluid maakt (ik kan eventueel een hoog kwaliteit filmpje opsturen waar het geluid van de brommer goed op te horen is )

Er een Heidenau bandenset op gezet.

De velgen zijn vervangen.

Een nieuwe achter unit opgezet.

De achternaaf samen met het remanker set vervangen.

Er een nieuwe chromen koplamp rand en sleepy eye op gezet.

Het achterlicht vervangen met een led achterlicht.

De tandwielen en ketting vervangen zijn vervangen. Voor zit een tandwiel met een grotere vertanding, ik heb eventueel nog een tandwiel met de originel vertanding liggen.

Accu vervangen

Etc…



Volgens mij zijn bij deze Jincheng alle zwakke onderdelen al vervangen? Zoals accu, banden, tandwielen, ketting enz. En voor bijna hetzelfde bedrag heb je een nieuwe Skyteam die standaard 45 loopt, de Singa van de advertentie loopt echter weer 60 en heeft een andere uitlaat + nog meer andere opties. Alleen die semi automaat lijkt mij zo wennen.

Wat zouden jullie doen? De Singa van de advertentie die al mooi 60 loopt en een paar (noodzakelijke) veranderingen heeft gehad of een paar euro extra neerleggen en een nieuwe Skyteam kopen?


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved