Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'Zwaar versnellen Suzuki TSX. Wat is mijn probleem?' (ID 49841).
De reply is geschreven door PuchMaxiS72 (UserID 15285) op 28-6-2008 20:17.

Binnekort gaat me blok uit elkaar, maar wilde toch nog het een en ander vragen.

Ik rij nog steeds met me versleten blok en cillinder, gaat volgende week allemaal uit elkaar. Maar mijn 'schakelprobleem' wordt steeds erger. Terugschakelen gaat amper meer.

Laatst was er iets mis met de koppeling, toen heb ik de hevel en wokkel nog wat bijgesteld en er een veertje tussen gezet(wokkeltje/wormpje is versleten)

Als ik de brommer nu in de 1 zet, ik geef gas(zegmaar tot 6k) dan komt 'ie ietsje vooruit. Als ik geen gas geef blijft hij mooi staan. Als ik hetzelfde in de vrij doe, volgas geef, blijft hij ook mooi op z'n plek, zoals dat hoort.

Opschakelen: gaat redelijk, wel zwaar, maar heb nou niet echt het idee dat 'ie niet ontkoppelt ofzo: echter, als ik schakel ZONDER te koppelen, bij het juiste toerental, gaat dat soepel. Schakel ik wat vroeger, zegmaar bij 7000 toeren, koppeling in dus, dan gaat het keizwaar.

Terugschakelen is ook een ramp. Er komen gigantische klappen uit het blok als je terugschakelt, en het gaat ontzettend zwaar.

Ook in stilstand van je 1 naar je neutraal schakelen gaat amper, zonder flink veel gas bij te geven..

Nou gaat het allemaal wel uit elkaar, en heb ik nog een extra bak liggen en alle lagers, maar ik zou toch graag willen weten waar ik moet 'zoeken.'

Reacties zijn welkom,

Groetjes,
Jan

Dit bericht is gewijzigd door PuchMaxiS72 op 28-6-2008 om 20:21 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved