Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Nieuwe rollerbank nu legaal? (europese wetgeving)' (ID 50183).
De reply is geschreven door Tommyofzo (UserID 10185) op 5-6-2008 16:01.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: pk 50-s joris
Europese typegoedkeuring
Bij een bromfiets met een Europese typegoedkeuring staat het goedkeuringsnummer op een constructieplaatje. Het is niet altijd makkelijk om dit plaatje te vinden. Het kan een metalen plaatje of een sticker zijn. Op het plaatje staat een typegoedkeuringsnummer vermeld, dat altijd begint met de kleine letter e, gevolgd door een getallenreeks met scheidingstekens. Op dit plaatje staat ook altijd het framenummer vermeld. Een probleem is dat er vaak meerdere plaatjes op een bromfiets zijn aangebracht. Alleen plaatjes met de genoemde kenmerken hebben betrekking op de typegoedkeuring. Een schriftelijk bewijs van deze Europese typegoedkeuring is het zogenaamde Certificaat van Overeenstemming (CVO). Met dit document kunt u ook aantonen dat een Europese typegoedkeuring van toepassing is. Dit versnelt de keuring aanzienlijk. Meer informatie over het certificaat leest u bij Certificaat van Overeenstemming.


dit zegt dus dat een bromfiets met europees typegoedkeuring onder een andere wet valt en dus een hogere constructiesnelheid mag hebben!

maar dan moet hij nog NL gekeurd worden en dan mag hij maar 45!


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved