Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Peiling: Brommerrij-cursus' (ID 49465).
De reply is geschreven door Junkie XR (UserID 76) op 28-4-2008 11:57.

Tja, 't idee is leuk, maar ten eerste zal dit niet op de openbare weg mogen. Tenzij je allerlei certificeringen hebt. Ook zul je dan amper meer uit de kosten komen. Ook kan je iemand bijna geen verkeersinzicht bijbrengen, dat groeit, je kan namelijk niet alle 6 miljoen gevaarlijke soort situaties uitleggen, voorspellen of voordoen. Daarbij moet ik bekennen dat ik Dronkz' tease een beetje moet bevestigen dat je zelf nog net te vaak op je snoet gaat om jezelf geloofwaardig naar anderen te maken. Kan je wel beweren dat 't jouw fout niet was, maar juist als je zo geweldig was geweest in anticiperen dan had je toch een groot deel echt kunnen voorkomen.

Kortom: je kan misschien eens voor 5/10 euro de man met een paar man een uurtje op een parkeerplaats kloten. Maar dergelijke ventjes zullen 't zoals je al voorspelt toch al gauw niks vinden, of ze raken hun concentratie kwijt. Je kan ze leren hun voertuig een beetje te beheersen, maar ook daar heb je weinig aan als ze toch alleen maar zoveel mogelijk proberen vol gas door 't verkeer te jakken. Bochten techniek kan je ze nog een beetje bijbrengen, maar ja, ook dat vind ik nogal een wezenlijk verschil of je op een humongous motor rijd, of een brommertje van amper 100 kilo.

Mijn conclusie: laat ten eerste natuurlijke selectie z'n gang gaan. Mensen die niet kunnen rijden kunnen zich beter op jonge leeftijd op een brommer dood rijden dan dat ze 't 2 jaar later in een Golf II GTI doen. Tevens houd je dat niet tegen, want deze mensen bereik je niet. 't Plan lijkt me moeilijk haalbaar, helemaal als je d'r zelf nog enige cent aan over wil houden. Je mist tevens een klein stukje voorbeeldfunctie, charisma en geloofwaardigheid (je gebrekkige beheersing van de Nederlandse taal zullen we je bij deze even vergeven ). Buiten dat word zo'n cursus aardig gauw "visionair" dan wel subjectief, 't gaat gauw uit van jouw beleving en jouw manier van verkeersinzicht, iets wat je vaak een ander niet eens duidelijk kan maken.

Onthoud ook dat je bijvoorbeeld met rijles niet echt leert rijden, maar hooguit de basis van voertuig beheersing leert, aangevuld met de nodige regeltjes. Echt leren rijden moet je zelf doen en moet je zelf de tijd voor nemen. Feit is dat de mensen op brommertjes waar jij je aan ergert 't type mensen zijn wat vaak maar 1 doel hebben: lekker hard rijden en lekker weinig nadenken. Zulke mensen iets leren zou ik niet als een realistische uitdaging zien. Mijn tip aan jou: blijf een beetje uit de buurt van zulke mensen, zodat ze je ook niet mee kunnen sleuren in hun onkunde en laat verder de natuur z'n werk doen.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved