Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'Foekema Symatric Two-stroke system' (ID 47394).
De reply is geschreven door Martijn II (UserID 4778) op 30-1-2008 19:20.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Razadull AKA Roald
[...]


Ja, een expantie gooit ook inlaatgassen terug. Maar een goede pijp zorgt ook voor een zuigende werking. Komt voornamelijk door de uitzetting van de uitlaatgassen in de uitlaat, dat trekt als het ware het mengsel door de spoelpoorten richting de uitlaatpoort. Dat creƫert een "puls" die vervolgens tegen de achterkant van de uitlaat terug kaatst en dan terug gaat drukken zodat het mengsel niet weer weg stroomt.

En je hebt gelijk over dat ongelijkmatig openen. Een zuiger is gedesaxeerd en staat lichtelijk schuin in de cilinder. Wat je dan in theorie zou krijgen is dat de spoelpoorten aan de ene kant van de cilinder een paar milliseconden eerder openen dan de speolpoorten aan de andere kant. Je zou hier rekening mee kunnen houden in het aanbrengen van de poorten, omdat je de exacte hoek van de zuiger uit kunt rekenen. Echter zou je zo precies moeten werken dat het aanpassen onmogelijk zou zijn. Tenzij je de cilinder CNCed of iets dergelijks.

Mede daarom vind ik het een gewaagd experiment. Ben zeer benieuwd of dit systeem gaat doen wat het belooft.

En idd, je doet weinig aan het niveau. Als je geouwehoer gaat verbieden komt er geen hond meer, en als het toe laat blijven de serieuzere mensen weg. Tis het een of het ander. Jammer maar helaas.


mja vraag me af in hoeverre de desaxatie er toe doet, dat zal echt heeeeeeeeel weinig zijn en is nog te berekenen ook dacht meer aan de stroming van het mengsel in het carter, als jij in een emmer water gaat lopen spetteren met een krukasachtige vorm zal de krukas door zn draaiing bijv het mengsel op bepaalde punten (voorkant van het blok) naar beneden zuigen, en aan de andere kant juist omhoogduwen.

Als je de spoelers aan de zijkant hebt maak je gebruik van de symmetrie van de krukas en kun je er redelijk vanuitgaan dat de beide spoelkanalen gelijke druk enz enz hebben.

snap je wat k bedoel?
Zijn (net als het spoelen zelf) dingen die volgens mij nauwelijks te testen zijn of te berekenen...of je moet supergoede software hebben en daar ook nog eens zeer bedreven in zijn qua bediening



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved