Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'Foekema Symatric Two-stroke system' (ID 47394).
De reply is geschreven door User 927 (UserID 927) op 20-1-2008 17:21.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Martijn II
ik denk toch echt dat het verse mengsel direct via de uitlaatpoort zal verdwijnen omdat daarboven de uitlaatgassen voor tegendruk zorgen waardoor de spoeling tegengewerkt wordt.

Het verse mengsel zou als een mes door de uitlaatgassen moeten klieven om te werken....en het lijkt me vrij stug dat dat gebeurt, tenzij het zo is dat de uitlaatgassen die door de overdruk (voordat de spoelpoorten opengaan) de rest van de uitlaatgassen meezuigen zodra de spoelpoorten opengaan....maar dat meezuigen kan ook toegepast worden op het verse mengsel.

Omdat van alle kanten vers mengsel komt zal dit dus tegelijk in het midden samenkomen, op elkaar botsen en een muur creeeren voor het uitlaatgas om te ontsnappen. Zo zie ik het

ik denk dat je juist geen gelijktijdige entree van mengsel wilt hebben.


Vooral bij de hogere toeren zal het uitlaatgas meer moeite nodig hebben om gespoeld te worden en zullen de inlaatgassen alleen maar sneller via de uitlaat verdwijnen.



Ik denk dat je het fout hebt Martijn.

Dit systeem werkt volgens mij vooral goed in een korte slag motor. Omdat je zoveel poort oppervlak hebt kun je razend snel spoelen en idioot hoge toeren draaien.

Je vergeet in jouw theorie dat de uitlaatpoorten eerst openen, waardoor de zuigende werking van de uitla(a)t(en) de gassen meteen al naar de uitlaatpoorten toe trekt.

Vervolgens komt het aan op spoelrichting. Je wilt het nieuwe mengsel weg richten van de uitlaat poorten, zegmaar schuin omhoog over de zuigerkroon naar het midden, daardoor druk je de rest van de gassen weg. Verder zul je de uitlaatpoorten ook enigzins schuin moeten zetten, zodat ze op de kop gericht zijn. Zo trek je het nieuwe mengsel omhoog door het midden van de cilinder.En omdat het een korte slag motor is, sluiten de uitlaatpoorten waarschijnlijk voor het mengsel naar buiten kan. Ok, je zult misschien inderdaad wat verspilling hebben, maar door het grotere spoel oppervlak heb je ook een veel betere en gelijkmatiger vulling.

Zo zie ik het. Kan zijn dat ik er compleet naast zit, maar dat hoor ik dan wel :P


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved