Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'Waterstof / alternatieve brandstof?' (ID 47265).
De reply is geschreven door dokocrosser (UserID 13201) op 14-1-2008 14:15.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: tvmierlo
je kunt beter overstappen op bioethanol, hier wou ik me brommer op laten lopen. Er is ook een jongen op texel die zijn puch op 50/50 benzine/ ethanol heeft laten lopen. Ethanol maken is op zich niet al te moeilijk, maar eerder duur en het duurt lang. Suiker winnen, gist toevoegen en wachten, destilleren. Er zijn een paar dingen anders met ethanol: het tast rubber aan, de sproeier moet 40% groter zijn, het mengt niet goed met 2 takt olie, er blijft altijd wat water in de ethanol zitten, ook als je het met benzeen destilleert, dan is het welliswaar 100% bioethanol, maar ethanol trekt weer vocht aan.

Dus om je brommer om te bouwen heb je een oliepompje nodig, een grotere sproeier en rubberen delen moeten vervangen worden. Als je geen oliepompje hebt kun je aan de slag gaan met 2 carburateurs waarmee je 1 gebruikt voor benzine en olie en de ander voor ethanol.

voor de mensen die niet weten wat ethanol is: alcohol die ook in bier, wijn en andere alcoholische dranken zit.

Ik had eerst berekend hoe duur ethanol zou zijn als je het maakt uit suiker dat je koopt in de winkel. Dit zou dan 2,10 per liter ethanol worden, het verbruik is 40% groter, dus dat is niet echt handig.

GOedkoper is het om suiker uit suikerbieten of andere planten te winnen en dit te gebruiken.

btw: het verbruik stijgt wel met 40%, maar het vermogen stijgt ook (21%) en het koppel ook (16%) zie http://www.autoliefh...php/products_id/1052


maar het is alsnog duurder en dat wou hij niet


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved