Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Verzekeringen' (ID 46479).
De reply is geschreven door Henk-88 (UserID 4824) op 25-11-2007 8:17.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Kawaz
Een vriend van mij wil zijn scooter voor de verzekering op naam van zijn moeder zetten. Ik dacht dat dit niet mogelijk was, en dat je dan niet verzekerd bent. Iemand die 10% zeker weet hoe dit zit?



Ik weet voor exact 10% hoe het zit

Als ik er van uitga dat die vriend van jou de verzekering van zijn scooter op z'n moeders naam wil doen omdat hij geld wil uitsparen dan is mijn reactie alsvolgt.
Als zijn moeder de goedkoopste verzekering neemt die voor haar mogelijk is dan is je vriend niet verzekerd als hij dan op de scooter rijdt, tenzij hij 18 jaar of ouder is.

Er is een tweede mogelijkheid om goedkoper uit te zijn dan de scooter op zijn eigen naam te verzekeren en die manier maakt het voor je vriend wèl mogelijk om verzekerd op de scooter te tuffen terwijl de verzekering van die scooter op z'n moeders naam staat en die mogelijkheid luidt alsvolgt:

Zijn moeder sluit een verzekering af op haar naam met haarzelf als regelmatige bestuurder maar met de mogelijkheid dat er iemand mee kan rijden die 16 of 17 is. De verzekeringsmaatschappijen die zulke verzekeringen kennen die stellen meestal wèl als voorwaarde dat de bestuurders die jonger zijn dan 18 er niet meer dan ongeveer 10% (verschilt wss per maatschappij) van het totaal per jaar gereden kilometers mee gereden mag hebben.
Die verzekering kost iets meer dan normaal maar nog altijd een stuk minder dan als je vriend die scooter op zijn eigen naam verzekert.


edit: Als de verzekering op zijn moeders naam gaat staan dan lijkt het me logisch dat het kenteken óók op zijn moeders naam moet gaan staan omdat anders de verzekeringsmaatschappij het niet helemaal zuivere koffie vindt. Best sneu als ze daar pas achterkomen als je brokken hebt gemaakt..

Dit bericht is gewijzigd door Henk-88 op 25-11-2007 om 8:20 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved