Brommerforum.nl - Print: Reply
Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Vriendin rijbewijs kwijt' (ID 46335).
De reply is geschreven door Henk-88 (UserID 4824) op 18-11-2007 22:37.
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: ploe
@ henk
dat zijn 4 hoofdstukken dat wordt dan een heel verhaal
maar goed als ik gelijk heb verwacht ik wel een sorry
en waarom moet ik mij zelf eigelijk bewijzen we zijn toch allemaal volwassen
Van mij geen sorry want ik beschuldig je nergens van.
Je hoeft jezelf idd niet te bewijzen maar om nou te zeggen dat we allemaal volwassen zijn.. dat is een aanvechtbare stelling
Wat wèl het punt is hier is dat je een stelling doet die wordt aangevochten. Men dient dan de aangevochten stelling te onderbouwen, dat behoort tot de normale omgangsvormen om het maar eens zo te noemen. Dus niet jezelf maar de stelling bewijzen.
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: ploe
Naast het uitoefenen van de vorderingsbevoegdheid bestaat in bepaald omschreven gevallen daarbij tevens de bevoegdheid om ten opzichte van een bestuurder van een motorrijtuig het rijbewijs in te vorderen. De leden 2 en 3 van artikel 130 WVW 1994 geven hiertoe de bevoegdheid en de omvang daarvan.
In lid 2 is voor genoemde bestuurder, ten aanzien van wie een vermoeden bestaat van onvoldoende rijvaardigheid dan wel onvoldoende lichamelijke of geestelijke geschiktheid, de verplichting opgenomen om op eerste vordering van - in het algemeen - een politieambtenaar zijn rijbewijs over te geven.
Het is de vraag hier wat onder 'onvoldoende rijvaardigheid' moet worden verstaan. Gelet op de omschrijvingen daarvan die daarop volgen (in het door jou geciteerde stuk tekst) lijkt het te wijzen op omstandigheden die rechtstreeks betrekking hebben op de bestuurder zelf. In het geval genoemd door ts zou het dan zo moeten zijn dat het feit dat de brommer veel te hard gaat, zou moeten leiden tot 'onvoldoende rijvaardigheid' van de bestuurder. Ik vraag mij af of dat de bedoeling is van de wetgever; het is nogal een vrije en min of meer nergens op gebaseerde interpretatie die nergens in het door jou aangehaalde stuk tekst steun kan vinden.
Invordering lijkt volgens de door jou geciteerde tekst onaannemelijk.
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: ploe
De leden 2 en 3 van artikel 130 WVW 1994 geven hiertoe de bevoegdheid en de omvang daarvan.
Over artikel 3 lijkt niets te worden gemeld in het door jou geciteerde stuk; daar zou mss iets relevants kunnen staan?
Dit bericht is gewijzigd door Henk-88 op 18-11-2007 om 22:40 uur.
Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved