Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Minimaal profiel banden?' (ID 7936).
De reply is geschreven door Nick (UserID 1) op 11-3-2003 23:35.

Mag ik ff heel mierenneukerig zijn?
Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Oscar O. - [HRC Nijmegen]

Officier van Justitie
Postbus 9032
6800 EP Arnhem

11 maart 2003,

Bezwaarschrift tegen beschikking: 59059152424

Geachte heer/mevrouw,

Ik niet met "ik" je brief beginnen wil in deze brief graag mijn bezwaar maken tegen de aan mij gerichte bekeuring, welke ik op 23 januari 2003 heb gekregen.

Ik werd aangehouden voor het huis van een vriend van mij nadat de desbetreffende motoragent mij had zien rijden. Vervolgens begon hij met het inspecteren van mijn bromfiets en constateerde daarbij dat de achterband van de bromfiets niet in orde was.

Nu wil ik mijn bezwaar motiveren door het feit dat de band de toegestane minimale hoeveelheid profiel van 1mm, wat hetgeen ('wat' is spreektaal) volgens het theorie boek van het bromfiets certificaat bevestigd wordt, nog bezat. Ik legde dit uit aan de politieagent in kwestie alleen deze vertelde mij dat dit niet waar was. Na enig naslagwerk kwam ik tot de conclusie dat wat de agent zei niet klopte, ik heb hiervoor in het bromfiets certificaat theorie boek gekeken. Op de bekeuring heb ik hiervoor ook bezwaar ingedient ingedienD, mijn verklaring luidde:?Ik wist niet dat de band glad was?.
Verder was het zo, dat de band op een plek als gevolg van een noodstop wat verder was versleten dan op de rest van de band. Deze plek stond in het zicht en werd door de agent in kwestie als aanduid plek van slijtage gebruikt. Op deze plek was duidelijk nog 1mm profiel aanwezig, op de rest van de band was het beduidend meer.
Door het type band, het was een ?slick? band, was de slijtage moeilijker af te lezen dan bij een reguliere band, dit omdat er een strip in het midden van de band zat, die lager lag dan de rest van de band. Ik wees de agent hierop en vertelde hem dat wanneer deze oppervlakken gelijk lagen dat dan de band pas ?cht versleten was, maar dit wilde hij schijnbaar niet geloven.
En gezien het tijdstip van de aanhouding, 20:46, vind ik de meting te onnauwkeurig gezien het feit dat het toen donker was. Ik ben met deze achterband nog langs een bromfietszaak geweest en heb mij daar laten vertellen dat hij nog in orde was maar dat hij binnen twee maanden ongeveer vervangen zou moeten worden. Ik ben toen eerst op zoek gegaan naar een mooie band en in die tussentijd bleef ik met de band in kwestie rondrijden, totdat deze agent mij er op wees dat hij niet in orde was.

Ik hoop op uw begrip en hoop dat u deze beschikking ongegrond verklaart.


Verder is het een nette brief ja

edit:
met dat eerste was Wouter me dus voor :P

Dit bericht is ge-edit door nick op 11-3-2003 23:36


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved