Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Uiterlijk Forum in het onderwerp 'Project: Honda MB5' (ID 43332).
De reply is geschreven door De Schout (UserID 755) op 4-11-2007 15:11.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Ruben Demuyt
Vraagje:

Mijn blok zit weer mooi in mekaar, nieuwe lagers + krukas.
Maar het draaid echt moeilijk. En het draaien dat lastig gaat komt van de krukas af. Hij draad wel netjes, recht etc. en lagers zitten er volgens mij ook goed op.

Om het blok goed te sluiten heb ik een pakking gebruikt + aan elke kant van het karter wat silicone kit wat ja als pakking kan gebruiken. (blauw spul)

Als gewoon vanaf de boven kant in mijn blok kijk, waar de krukas dus zit zie ik dat blauwe spul wat uisteken en tegen de krukas zitten.
Het is niet veel, maar gewoon een lijntje waarschijnlijk dat door de druk van het aandraaien is gemaakt.

Ik kan het hele zootje niet met de hand rond draaien, maar als ik er een ratel op zet dan draai ik hem redelijk makkelijk rond. Dus zo stroef gaat het nu ook weer niet!

Kan dit kwaat? En kan het hier aan liggen?
Kan ik gewoon alles monteren en zal het dan wegslijten of kan ik beter even iets in het karter gooien waardoor het oplost ofzo?



dat je je kruk niet met de hand rond kunt draaien is absoluut niet normaal. en komt wss ook niet door de siliconen die je gebruikt hebt.. denk eerder in de richting van slecht uitgeleinde kruk of verkeerd gemonteerde lagers ofzo.. het is wel zo dat een blok wat met nieuwe keerringen in elkaar gezet is altijd iets stroever loopt dan een gebruikt blok, maar je moet hem makkelijk met de hand rond kunnen draaien....



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved