Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp 'Zomervakantie (frankrijk)' (ID 45362).
De reply is geschreven door mblover (UserID 9353) op 24-9-2007 22:29.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Vehikel
Op het moment dat je in Wallonïe zit hoef je je geen zorgen meer te maken om je snelheid. Een motorkenteken daar lijkt erg veel op de Nederlandse bromfietskenteken.
Ik zou ook een kompas meenemen, zeker als je door Luik rijdt. Soms als je gaat dwalen raak je je richtingsgevoel kwijt. Dan denk je dat je naar het zuiden gaat, maar ondertussen rijd je kilometers naar het noorden, dat kan heel erg frusterend zijn :P
Grote steden (zoals Luik) kunnen soms erg chaotisch zijn, met een kompas weet je iig dat je niet volledig verkeerd gaat.


In luik heb je een heel belangrijk natuurlijk herkenningspunt. Als je niet over bruggen blijft rijden weet je of je de maas links of rechts moet houden. Verder kan je de zon gebruiken. Volg de maas naar het zuiden en je komt in de ardennen uit.
Verder, als je op de oost-oever Luik binnenrijd is het helemaal zo moeilijk niet. Gewoon de bordjes Ardennes volgen (als ze er nog staan), anders borden luxembourg, bastonge oid. Dan zoek je de N89 op en dan kachel je over de N89 zo de ardennen in richting Baraque, Houffalize, Bastonge.

Moraal van het hele verhaal: Kom je in een stad of raak je de weg kwijt ofzo, schiet niet in de stress en ga niet doelloos rondrijden maar stop en denk logisch na met je boerenverstand. Dat heb je niet voor niks gekregen namelijk.

Ik ben het met Omafiets eens, steden kan je idd beter vermijden want het kost een berg tijd.

Als laatste, in België mogen ze niet zeuren dat je brom te hard loopt. Wel mogen ze je bekeuren voor de snelheid die je rijd.
Zie:
http://www.wegcode.b...p/topic,13132.0.html



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved