Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'instelling verplichte apk voor alle tweewielers' (ID 45255).
De reply is geschreven door Stoney3K (UserID 11453) op 23-9-2007 4:07.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Jozeff
@Stoney3K
wat een gezever zeg, 'voor wat hoort wat'. Jij wil brommer rijden, dan moet je er ook voor zorgen dat die goed onderhouden is. brommer rijden is zoiezo goedkoper dan auto rijden dus waar heb je het over?
en ik snap nog steeds niet dat mensen verplichte apk relateren aan wegenbelasting?


Dat bedoel ik niet. Op veiligheidsgebied juich ik het alleen maar toe dat de APK voor de brommers verplicht wordt, net als voor alle andere motorvoertuigen. Ik heb immers geen zin in een close encounter met een rag-Vespa met remmen die niks waard zijn.

Waar ik een beetje mee zit is alle reacties van BF'ers die zitten te zeveren "oh, nou moet ik alles weer origineel en begrensd gaan maken". Ik moet zeggen, ik rij zelf ook opgevoerd, maar ik rij dusdanig opgevoerd dat ik gewoon volgas net over de 50 rij en dus op de openbare weg met de auto's mee kan rijden. Geen agent die je daar een bekeuring voor geeft (Ze hebben me gelaserd op de weg, netjes 50, geen bon) en voor de veiligheid alleen maar beter. Maar... voor de wet mag het nog steeds niet, en als de APK eisen daaraan aangepast worden verwacht ik zelfs meer ongelukken, want als je 45 rijdt (begrensd) gaat iedereen wanhoopspogingen doen om je koste wat kost te kunnen inhalen. Zelfs vrachtwagens en bussen, en dat is dus wel levensgevaarlijk.

De regering zit continu te zeveren op het feit dat ze meer files in het land krijgen, maar ze doen weinig om alternatief vervoer te stimuleren. De treinkaartjes worden alleen maar duurder, net als de vliegtickets, en brommers (die, als je een goeie hebt, nog geen 3 liter op 100km lopen) wordt het steeds moeilijker gemaakt om fatsoenlijk mee te rijden.

Waarom zijn we als bromfietser de dupe? Omdat je met 16 al op zo'n ding mag stappen, en de meeste 16-jarigen kennen hun grenzen niet. Ik ben 23 en heb op mijn 21ste pas mijn certificaat gehaald, en ik rij vergeleken met de meeste scootercoureurs voorbeeldig. True, ik ben het ook niet eens met de hele wetgeving en zal dus ook geen 30 gaan rijden op een 3-baans doorgaande weg waar je het vrachtverkeer met 60 voorbijdendert. Maar ik ga ook niet als een bezetene racen, wat je als 16-jarige misschien eerder geneigd bent om te doen, en waar ongelukken van komen.



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved