Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'foto van mijn bewerkte uitlaatpoort!!' (ID 7761).
De reply is geschreven door Joost (UserID 6) op 5-3-2003 15:45.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: MB50TUNED

Ik gebruik niet de breedte van de poortmap. Maar meet hem op vanuit de cilinder. Het uitlaatkanaal staat overigens ook niet altijd loodrecht op de cilinder dit heeft ook effect op de werkelijke breedte.


Wat is de breedste poort die je gemaakt heb? Bij (honda) 50cc ga ik nooit verder dan 29mm en bij 70cc niet verder dan 32mm. Meschien dat ik het dan bij de volgende cilinder ook maar eens breder ga proberen.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Hans F

Ik had hem toch heel anders van vorm gemaakt, eerder wijd uitlopend naar boven toe, met een redelijk vlakke bovenkant. Verbreden tussen de spoelpoorten heeft nl. niet echt veel effect.


Sluit ik mij bij aan, opdeze manier krijgt je uitlaat een zwake puls. Opzich wel goed dat je de poort niet helemaal vierkant hebt gemaakt, maar dit wel erg veel van het goede. Ik hou meestal een radius van 7mm aan, afhankelijk van de bestaande poort vorm.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: Hans F
lees eerst eens goed de macdizzy site door, dan kom je er een beetje achter hoe je moet meten.

Hmm, ik kan eigenlijk nergens op macdizzy vinden hoe die 67% moet worden geinterperteerd... Behalve dan Chinoy zijn post op het board. Maar ik denk idd dat veel mensen wel eens dit door mogen lezen. Ik geloof bv niet dat er echt vierkante spoel poorten in die cilinder zitten ..


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved