Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp 'foto van mijn bewerkte uitlaatpoort!!' (ID 7761).
De reply is geschreven door Joost (UserID 6) op 3-3-2003 13:24.

Quote:

de slotjes zitten links en rechts van de uitlaatpoort, nu alleen nog maar rechts omdat ik alleen de bovenste veer heb.



Heb je zuiger er dan niet verkeerd om in? Volgens mij zitten die dingen altijd aan de inlaat kant (nog nooit anders gezien).

Quote:

owjah, ff over die spoelpoorten. Als ik toch niet aan de timing kom en alleen aan de breedte maakt het toch nix uit? Of zeg je dat ik toch beter nix aan de spoelpoorten kan doen?



Blijf daar eerst nog maar even van af, kans is heel groot dat je de boel verkloot van wege de hoeken. Ik heb het een keer gedaan bij een 50cc cilinder en dat viel wel goed uit, maar de kans is groot dat het verkeerd gaat. Daarnaast flowed een poort niet beter als je hem alleen maar breder maakt, je moet het hele kanaal breder maken en daarmee verneuk je direct weer de hoek van de poort. Daarnaast weet je niet of je spoelers te klein zijn, dat kan je alleen bepalen met time-area's, nog niet aankomen dus.

Over die uitlaat poort, ik zou niet breder gaan! Voordeel is naar mijn mening minimaal tov de toename in slijtage. Je kan nu eerst veel meer vermogen winst halen uit een goede uitlaat (geschikt deze cilinder), membraam/carburateur, cilinderkop, carters en afstelling van je carburateur en ontsteking. Als ik iets geleerd heb tijdens het tunen is wel dat cilinder verrekte tricky kunnen worden op de afstelling na het tunen.









Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved