Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Eurokit/Airsal goed of fout ?' (ID 6998).
De reply is geschreven door Joost (UserID 6) op 19-1-03?14:07.

Quote:
Originally posted by: RS80_Racer

1.: De 50cc Proma Enduro is niet gemaakt, dat wist ik niet eens.
Wel een lekkere pijp op 80cc schijnt het, ook heel mooi!!


Die proma 2T (enduro) is dus eigenlijk een 80cc uitlaat, maar doet het ook heel leuk op 70cc. Jammer dat ze niet meer te krijgen zijn. Groot nadeel is dat ze net als alle andere proma's binnen een jaar weg rotten.

Quote:

2.: Die Homoet is w?l voor MT, volgens Dekker (50cc.nl) wordt 'ie speciaal gemaakt voor MT's, je hebt de gewone en de special (iets meer als 100 pop)


Marcel kan dat wel zeggen maar ik heb beide gehad, maar echt waar ze passen niet op MT. Die special werd vroeger gewoon de 70cc versie genoemt. Die andere (met rare demper) is de 50cc versie. Maarze passen niet zomaar op een MT. Het past alleen als je een stepje van een mb en een achter-rem van een mb regelt (zo'n lompe beugel). Maar als je het oordeel van een winkel eerder gelooft dan mij dan moet je het zelf maar weten. Ik ze alle twee gehad dus ik loop echt niet uit me nek te lullen. Als je zelf even na denkt dan zie je ook wel dat zo'n uitlaat niet pas met de achterem van een MT. De 80cc versie van homoet weet ik niet, want die is nieuw en heb ik zelf nog nooit gehad.

Quote:

Maar wat zou ik moeten nemen dan, met de 65,8cc cilinder voor MT?
Het ligt net tussen 50cc en 80cc in dus tja...
Met een 50 pijp trek je beter op, maar zou een 50 bocht van Gianelli niet afknijpen?
En zou die met een 80 bocht niet in de problemen komen met de flens en een te lage druk in de kamer?==> en daardoor zou er vermogensverlies optreden?



Chriss (swiss)had op de meeting zo'n gianellie 50cc gekocht. Die bocht zag er zeker netje's uit. Igg vergeleken met de andere mt bochten. Jammer dat we nooit meer wat gehoord hebben over de prestatie's van die uitlaat... Het volume van de gianellie was wel een stuk minder dan een 80cc proma (enduro). De uitlaat was duidelijk slanker. De hoek die de diffuser maakt bepaalt hoe piekerig de uitlaat is. Een grote hoek zorgt voor een piekerigere (niet hardop lezen) uitlaat dan eentje met een wat minder stijle hoek. Het zelfde verhaal geld ook voor de eind conus (bafle), hoe stijler de hoe piekeriger de uitlaat. Het lijk mij er dus op dat de gianellie wat makker is dan proma 2T. De 80cc versie van de gianellie heb ik nog nooit gezien dus hoe die is weet ik niet.

De MT80 uitlaten hebben idd een grotere flens. Deze zou je dan dus waarschijnlijk moet laten verlassen van af een oude MT, of een proma achtige flens er op bakken.

Ik ga zelf denk ik voor de 50cc versie met gianellie demper. Dat is zowie zo beter dan de 50cc st.snel met ronde demper. Maar meschien dat die 80cc versie ook wel interesant is...

Alwin is volgens mij ook bezig met een mt uitlaat projectje... Eerst ff kijken waar hij mee bezig is ..


[Dit bericht is ge-edit door Joost op 19-1-03 14:37]


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved