Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Bezwaarschrift goedgekeurd!!! :)' (ID 6949).
De reply is geschreven door barry (UserID 5) op 7-1-03?20:49.

dit is ook een bezwaar schrift voor rollerbank maar dan netter. deze kun je aanvullen met bepaalde punten waarom de meeting niet correct was en wat er mankeerde en blablabla (je kunt genoeg verzinnen)

" Officier van Justitie ...........,
adres......................
datum
Betreft: Bezwaarschrift Wet Mulder
Klager:
naam,
adres,
geboortedatum + plaats,
rek.nr.:???
Edelachtbare Heer, Mevrouw,
Hierbij maak ik bezwaar tegen Uw beschikking met beschikkingsnummer ........ d.d. ........ waarvan kopie is bijgevoegd.
Ik wijs daartoe op het volgende.
In ieder geval is de snelheidsmeting niet juist geweest.
Ik ben ervan overtuigd, onder meer op basis van eigen waarneming en/of ervaringsregelen, dat mijn bromfiets niet is opgevoerd en dus gewoon voldoet aan de maximum constructiesnelheid van 45 km/h.Dit betekent dus dat de snelheidmeting onjuist moet zijn geweest. Dit laatste is veroorzaakt doordat het gebruikte meetmiddel niet deugdelijk functioneerde, of doordat deze niet volgens de voorschriften of niet door een gekwalificeerde ambtenaar werd gebruikt.
Gelet op de op het OM rustende bewijslast dient dan ook te worden aangetoond dat de meting deugdelijk is gebeurd. Daartoe dienen de volgende documenten te worden geproduceerd:
a) Het ambtsedig proces-verbaal waaruit ondubbelzinnig blijkt de door de opsporingsambtenaren gedane waarneming van de behaalde constructiesnelheid. Uit het zelfde proces-verbaal dient eveneens te blijken dat het meetmiddel volgens de voorschriften is bediend door een daartoe gekwalificeerde ambtenaar. Hiertoe dient ook het bedieningscertificaat van de betreffende ambtenaar te worden overgelegd.
b) een verklaring van een onderzoek van de betreffende meetapparatuur (dus waarmee deze meting is verricht) door het NMi, waaruit het serienummer blijkt en waardoor de betrouwbaarheid van dit meetmiddel is geverifieerd als bedoeld in de Regeling Meetmiddelen Politie en KLPD d.d. 4 en 7 juli 1997. Ik verwijs u hiervoor naar de uitspraak van de Hoge Raad d.d. 22 augustus 2000 Zaaknr. 323-99-V.
Indien u om nadere informatie aan de politie vraagt verzoek ik u hiervan mij op de hoogte te stellen. Indien de informatie u niet binnen 4 weken bereikt verzoek ik u, op grond van de Aanwijzing administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften d.d. 29 juni 1999 (registratienummer 1999A027; laatst gewijzigd per 7 november 2000; Stcrt 1999, 137 en 2000, 236, 238) de beschikking te vernietigen.
Ten slotte verzoek ik u om binnen 16 weken een beslissing te nemen en, indien deze termijn niet wordt gehaald, de beschikking te vernietigen. Ik wijs u hiervoor op de termijn van 16 weken die door verschillende parketten wordt gehanteerd en die als redelijke beslistermijn wordt beschouwd. Indien niet binnen deze termijn kan worden beslist dan wordt de beschikking vernietigd. Uit het oogpunt van rechtsgelijkheid dient deze termijn landelijk te worden toegepast. Ik maak dus ook bij voorbaat bezwaar tegen een verlenging van deze termijn.
Hoogachtend
(naam)

[Dit bericht is ge-edit door barry op 7-1-03 20:55]


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved