Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'mag de lieve politie mijn brommer gebruiken voor onderzoek?' (ID 40450).
De reply is geschreven door Henk-88 (UserID 4824) op 26-12-2006 17:38.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: steavey
Dan moet dit vermoede wel ergens op gebaseert zijn en ik verwacht dat geen enkele rechter het feit dat ie bij een dealer staat terwijl er een ongeluk gebeurd is met een dergelijke brommer ooit zal accepteren als zijnde voldoende.


Daar heb je een punt maar de politie zal dat natuurlijk nooit als argumentatie aanvoeren. Een vermoeden zou kunnen zijn: een Polini-sticker, 'uitlaat of cilinder zag er niet origineel uit', 'volgens ons zagen we hem ooit eens ergens tamelijk hard rijden, enz. Een vermoeden is er nogal gauw dus.


Quote:
Oorspronkelijk gepost door: steavey
Als blijkt dat de verlichting van deze brommers niet aan de eisen voldoet krijgen we idd een interessante situatie. In dit geval is er typegoedkeuring verleent aan een brommer die niet aan de wet voldoet, en overeenkomsten en goedkeuringen etc die in strijd zijn met de wet zijn per definitie nietig.


Het is juist eerder andersom Want nu deze brommer met de originele verlichting een typegoedkeuring heeft, voldoet 'ie juist aan de wet. Er zal dus eerst moeten worden vastgesteld dat de meting/keuring van de verlichtingsinstallatie onjuist is uitgevoerd voordat er sprake kan zijn van een 'ondeugdelijke verlichting' bij dit type brommer.
Vergeet niet dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn want tot nu toe is er maar één klacht over de verlichting, gegeven door nota bene iemand die dit type brommer aanreed.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved