Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Nachttopic Deel 17 (0.00-7.00)' (ID 39613).
De reply is geschreven door LEGOMAN (UserID 11557) op 17-12-2006 1:41.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: gus
[...]

ik ook

toch hebben we gelijk


ohoh.. volgens mij niet ik lees net wat:P

Op 1 oktober 2006 wordt het huidige bromfietscertificaat vervangen door een bromfietsrijbewijs. Zoals de personenauto op het rijbewijs categorie B heet, zo gaan bromfiets, snorfiets en brommobiel categorie AM heten.
De invoering van het bromfietsrijbewijs moet de verkeersveiligheid vergroten. Van alle verkeersdeelnemers in Nederland lopen jonge bromfietsers het grootste risico op een ongeval.


Vrijstellingsregeling vervalt
Vanaf de ingangsdatum vervalt voor mensen die geboren zijn vóór 1 juni 1980 de vrijstelling voor het bromfiets theorie-examen. Zij zullen, net als iedereen, het theorie-examen voor het bromfietsrijbewijs met succes moeten afleggen. Mensen die zijn geboren voor 1 juni 1980 kunnen echter tot 1 oktober 2006 nog wel het bromfietscertificaat aanvragen bij het postkantoor of het CBR, zonder dat ze een examen moeten afleggen.

Omruilen bromfietscertificaat
Houders van het bromfietscertificaat kunnen dit vanaf 1 oktober 2006 bij het gemeentehuis omruilen voor een rijbewijs. Hier hebben zij tot oktober 2009 de tijd voor. Wie een bromfietscertificaat gaat omruilen tegen een rijbewijs AM moet hiervoor betalen en een pasfoto meenemen.

Al in bezit van rijbewijs A of B?
Voor mensen die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs A of B verandert er niets. Met een geldig rijbewijs A of B mag je in Nederland namelijk een bromfiets, snorfiets of brommobiel besturen.

Theorie-examen
In het theorie-examen voor het AM-rijbewijs zitten vanaf 1 oktober meer vragen over het veilig besturen van een brommobiel. Het gaat dan met name over de toegestane maximum snelheid, de herkenning van het voertuig, de ge- en verboden voor een brommobiel en de gedragsregels. Enkele van deze onderwerpen maken op dit moment ook al onderdeel uit van het theorie-examen voor het bromfietscertificaat.

Praktijkexamen?
Op een later tijdstip –waarschijnlijk eind 2007 of begin 2008– moet voor het rijbewijs AM niet alleen een theorie- maar ook een praktijkexamen worden afgelegd.


Hier hebben zij tot oktober 2009 de tijd voor...dus je moet nu al rijbewijs halen?:P

Dit bericht is gewijzigd door r0b_MT op 17-12-2006 om 1:42 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved