Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Inbeslag genomen dt50 een week daarna kapot??' (ID 39832).
De reply is geschreven door Henk-88 (UserID 4824) op 9-11-2006 16:06.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: christianos
[...]

zit je nou te mekkeren man?

Dit bericht is gewijzigd door christianos op 9-11-2006 om 15:01 uur.




Quote:
Oorspronkelijk gepost door: christianos

Geef JIJ nou eens een goed waterdicht argument, ipv mensen af te zeiken hierow

Dit bericht is gewijzigd door christianos op 9-11-2006 om 15:01 uur.



Maar goed dat je doorhebt dat mensen afzeiken niet leuk is. Doe het dan ook niet.


Ik geef gefundeerde kritiek. Dat is wat anders dan mensen afzeiken. Ik weet dat mijn kritiek ook op jou gericht wordt, en ik merk dat je daar boos van wordt. Je hebt daar moeite mee blijkbaar.


Je vraagt of ik mijn stelling -dat hij de schade misschien kan verhalen- kan onderbouwen. Oké, bij deze:

Als een rechter moet oordelen over een soortgelijk verzoek dan moet hij oordelen over twee verhalen die tegenover elkaar staan.
De ene partij (de benadeelde) zegt dat er schade is ontstaan door verkeerd handelen van de politie, en de andere partij (de OvJ) zegt dat er geen schade is ontstaan door verkeerd handelen van de politie.
De rechter wil dat beide partijen bewijs aandragen voor hun stellingen.
Uiteindelijk gaat de rechter bepalen welk verhaal het meest aannemelijk is (en dat is niet altijd het verhaal dat door het meeste bewijs ondersteund wordt) en de rechter bepaalt dan wat er verder moet gebeuren.

Het mag nu dus duidelijk zijn dat een partij belang heeft bij zowel zoveel mogelijk bewijs voor zijn stellingen alswel voor een goed verhaal.

In mijn vorige posts kun je lezen op welke punten de topicstarter bewijs kan verzamelen en ook hoe hij dat zou kunnen doen. Zijn verhaal is niet raar of onaannemelijk dus de topicstarter maakt een kans. Hoe meer bewijs en hoe beter het verhaal dat uiteindelijk inelkaar wordt geschroefd, hoe meer kans hij maakt om door de rechter in het gelijk te worden gesteld.

Welkom in de wereld van het recht!


Ik heb op een gegeven moment besloten om maar eens kritiek te geven op waardeloze of zelfs slechte reply's. Ik heb daar niet toe besloten omdat ikzelf graag een grote jongen wil zijn.
Ik heb het gedaan omdat de topicstarter verder van huis is als hij gelooft of aanneemt wat sommigen hem adviseren of opdringen.
Logisch dat iemand op z'n teentjes getrapt is als ik hem zeg dat hij onzin loopt te verkondigen. Onzin verkondigen is prima zolang dat in profielen gebeurt maar doen users dat in KvT, MF, TF, PF of BeF dan kan het tot schade leiden. Als ik jou een foute tip geef waardoor er iets van jou stuk gaat dan vind je dat toch óók niet leuk? Mag niemand daar iets van zeggen?
Vandaar dat ik vraag om in dit soort topics alleen te reageren met dingen die je zelf hebt meegemaakt en waar je dus verstand van hebt. Dat zijn zaken die je dus ook makkelijk kunt onderbouwen, en daar heeft een ander weer iets aan.


Owja, het hiernavolgende is niet echt bewijs voor het feit dat alles wat ik zeg waar is en dat iedereen mij maar klakkeloos moet geloven (je moet helemaal niemand zomaar geloven) maar ik meld hier nou toch maar ff dat ik al 20 jaar ervaring heb met Justitie en rechters. Ik ben bij meerdere rechtszaken betrokken geweest, vaak als verdachte. Maar ik heb ook de Staat der Nederlanden zelf voor de rechter gedaagd en vorderingen ingediend bij rechters. Ik heb dus enigszins ervaring op deze gebieden. Ook heb ik vrienden die rechten hebben gestudeerd aan de universiteit. Er is een hoop dat ik niet weet, maar er zijn dingen die ik wèl weet. Voordeel is ook dat ik dingen kan opzoeken en een beetje weet hoe ik moet zoeken. Iemand die voor het eerst een wetboek in de handen krijgt, gaat eerst fouten maken bij het lezen en begrijpen wat er staat. Ik heb dat iets minder.

Mijn posts mogen altijd kritisch bekeken worden want ik weet van mijzelf dat ik fouten kan maken. Kritiek leveren op mijn posts is prima dus! Vraag als je vind dat iemand iets raars roept of diegene het wil onderbouwen. Als ze niet boos worden maar gewoon terug reageren dan heeft een ander er iets aan.

Dus: geef het goede voorbeeld in 't vervolg en..

behandel een ander zoals jezelf behandeld wilt worden.



Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved