Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Technical Forum in het onderwerp '100cc en binnenrotor op citta??' (ID 39833).
De reply is geschreven door Piaggigolo (UserID 9277) op 6-11-2006 23:42.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: cittaghostracer
ja, ik zat ook net an koeling te denken, maar daarvoor zijn natuurlijk water gekoelde cilindertjes... mjah dat is wel weer wat omslachtiger....

grondplaat zit ik nog niet zo over in, alleen als ik een rotor op de ori kruk zou willen doen zit je misschien wel met de montage van de rotor, door de vorm van de kruk...

als je dat ergens mee wilt opvullen zit je misschien met balans probleem??

ik wil dus een binnenrotor, en iig een zo groot mogelijk cilinder passend maken op een ori carter

en voorals nog is het natuurlijk gewoon id, maar wie weet wat er van komt



Ik heb een ori cartertje voor een 47mm(74cc) malossi pas gemaakt, ok is nog niet af, maar de cilinder kan er in. Simonini zal misschien net gaan, maar zoals ik al zei de inlaat is veel te klein om de cilinder tot zijn recht te laten komen, dus eerlijk gezegd is het een hoop werk voor iets dat weinig oplevert. Ik deed het voor de lol.

Los van alle moeilijkheden om de rotor pas te maken, kun je je ook af vragen wat voor zin het heeft, helemaal op een blok wat zo weinig toeren maakt dat dat ding uberhaupt vrij nutteloos is.

Dus steek het geld liever in wat leuke spullen(bv. een pinasco of afgedraaid vliegwiel), en als je wil knutselen kan je je carter uitfrezen voor een grote cilinder en/of een membraan er op bouwen( als hondamt7 het je kan uitleggen, ik weet namelijk niet hoe het moet).

Succes.

Dit is het carter wat ik gefreesd heb:


Dit bericht is gewijzigd door Piaggigolo op 6-11-2006 om 23:47 uur.


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved