Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Main Forum in het onderwerp 'Inbeslag genomen dt50 een week daarna kapot??' (ID 39832).
De reply is geschreven door Henk-88 (UserID 4824) op 6-11-2006 19:43.



Als ik het goed begrijp dan vind je dat de geluidsmeting verkeerd is uitgevoerd; dat je het met de daar aan gepaard gaande boete niet eens bent; dat je je uitlaat terug wilt; en dat je vindt dat door foutief handelen van de politie tijdens de technische keuring er schade is ontstaan en dat je die schade vergoed wil zien?
Eerst over deze vraag van je:

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: DT..
Mijn brommer is 26/9 ingenomen voor Technisch onderzoek en een week daarna kreeg ik hem terug

Ik had dus nu een half naaldlager en een verrot bigend

Nu is mijn vraag: Kan het komen doordat ze geen koeling hebben gebruikt bij de rollerbank test? EN TE lang volgas gehouden hebben bij de geluidsmeting?


Vraag aan een erkende brommer-tuner of anders aan iemand met veel ervaring die werkt in de werkplaats van een bromfietszaak om een antwoord op je vraag. Als het antwoord is zoals dat van Tsxdude ('ja') dan vraag je of ze dat op papier willen zetten (of jij schrijft het op) en die persoon ondertekent dat. Twee van dezelfde verklaringen van twee verschillende vakmensen is beter.
Als ze er geen trek in hebben dat hard op papier te zetten met hun handtekening eronder dan vraag je of ze het goed vinden dat ze als getuige worden opgeroepen om ter zitting te verklaren wat ze daarnet aan jou hadden gezegd. Waarschijnlijk zijn ze er dan méér toe geneigd de verklaring op papier te zetten. Als ze het dan nog niet doen, roep je ze als getuige op. (Dat moet je minimaal 10 dagen vóór de zitting aan de OvJ vragen.)
Het is geen bewijs voor de stelling dat oom agent schuldig is aan de hiervoor genoemde schade. Maar je maakt het wèl aardig aannemelijk. En dat kan voldoende zijn om in je gelijk te worden gesteld door de rechter. Of hij daarop besluit je schadeloos te stellen staat nog niet helemaal vast. Maar je maakt er dan wèl kans op iig. Als je nix doet of je komt zonder verklaringen of getuigen op de zitting dan maak je weinig kans.
Het zou mooi zijn als je óók nog aan kunt tonen dat de koeling van je blok in een goede staat verkeerde.

Voor wat betreft het uitlaat-incident: zie aan gegevens te komen hoeveel decibel die uitlaat produceert. Als je dat niet lukt, zou je kunnen overwegen om zelf met een brommer met zo'n uitlaat een geluidstest uit te (laten) voeren. Hoeft niet persé in een laboratorium hoor, een simpele meting is óók een meting waar je conclusies aan mag verbinden.
Als je uiteindelijk over gegevens beschikt waaruit blijkt dat de uitlaat aan de geluidsnormen voldoet dan stel je dat er zich dus onregelmatigheden bij de politie-meting zijn opgetreden. En dat die meting daardoor tot een verkeerde uitkomst geleid heeft. Vraag de uitlaat zowiezo terug. ( 'Koop ik expres een dure uitlaat omdat die stil is..')


Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved