Brommerforum.nl - Print: Reply


Deze reply is gepost in de afdeling Begin Forum in het onderwerp 'eerste brommer' (ID 38595).
De reply is geschreven door mblover (UserID 9353) op 30-8-2006 18:03.

Quote:
Oorspronkelijk gepost door: markieej
leren schakelen is een eitje, in een kwartier tijd had ik de 1 helemaal door, heb er alleen bijna een week over gedaan om goed weg te kunnen trekken, eerste kwartier moest ik klein stukje aanlopen en dan koppeling op laten komen, want zo trok ik niet met schokken weg:P

de rest gaat eigenlijk vanzelf. je moet het jezelf niet erger maken dan dat het is, want als je eenmaal rijdt doe je dingen sneller en het zal allemaal goed gaan. onthoud: 1 naar benee, rest omhoog....als je terug wilt..alles omlaag, 1 omhoog. dat de 1 dan omhoog moet is makkelijk, want dan heb je bij het wegtrekken weer je voet onder de pedaal en kun je snel doorschakelen naar de 2. daar heb je dan dus geen problemen mee.

verder is het leren schakelen op een rs makkelijker als op een tzr (waar ik het zelf op heb geleert), want je hoeft er minder grote slagen te maken om hem in de volgende versnelling te zetten. maar dat is maar net wat je zelf fijner vind. ik heb zelf op een aprilia rs50 gereden, maar ik persoonlijk vind de tzr makkelijker, maar dat komt voornamelijk doordat ik de tzr nu ben gewent en dus eerder grote slagen maak.
ik hoop dat je hier iets aan hebt.
groetjes mark


Dan moet je je schakelpookje beter afstellen, blok is hetzelfde dus het lijkt me een heel sterk verhaal dat je een andere slag hebt.

Verder gewoon oefenen, klein beetje gas geven en langzaam de koppeling op laten komen. Als je te weinig gas geeft slaat ie af, als je teveel geeft gaat ie er vandoor. Als je de koppeling laat schieten ga je achterover. Ga dus eerst proberen om op te trekken op een manier waarop hij niet afslaat, en rijd zo ff wat rond. Als je dan wat vertrouwder bent dan kan je ook wel wat harder wegtrekken en wat harder gaan rijden enzo.

Verder, ik heb het met een 70cc geleerd. Is imo wat makkelijker, alleen wel voorzichtig doen met oefenen en niet teveel gas geven want dat is niet nodig. En het is ook niet aan te raden om dan je koppeling te snel op te laten komen want dan ga je achterover.




Copyright © 2000 - 2016 - All rights reserved